Fastigheten

Föreningens hus vid Sankt Olofsgatan 41 i Uppsala uppfördes år 1943. Huset är 4 våningar högt med två trappuppgångar, A och B. Det finns inga hissar. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd. I källaren finns tvättstuga med tre tvättmaskiner och torktumlare, torkrum, fixarrum/hobbyrum, cykelgarage och ett föreningsrum. Entréerna är försedda med nyckellås och portkod. Mellan kl. 21 och kl. 06 går det bara att komma in med nyckel.

Föreningen har 20 lägenheter som fördelas på
–   4 st 1 rok,
– 11 st 2 rok,
–   2 st 3 rok,
–   3 st 4 rok.

Föreningen har ett gemensamt abonnemang till alla lägenheter för bredband, kabel-TV och IP-telefoni. Det finns också en kollektiv bostadsrättsförsäkring så de boende inte behöver teckna detta tillägg när de tecknar hemförsäkring. Tillägget gäller vid skador på bostadsrätten, till exempel vattenskador, stöld och skadegörelse, brand och explosion.

Föreningen producerar egen el med solceller på taket, och har därför ett gemensamt elabonnemang för inköp av el och försäljning av överskottsel. Varje lägenhet har egen elmätare, och förbrukningen debiteras på månadsavierna.

Föreningen anlitar HSB Boservice i Uppland AB  för den ekonomiska förvaltningen. För gårdsskötsel och snöröjning anlitas UBC Teknisk förvaltning.

Bilparkering

Garage och parkeringar finns inte i vår fastighet. Såväl boende som besökande hänvisas till parkering på de angränsande gatorna.  Botvidsgatan och Alriksgatan är avgiftsbelagda, avgift 8-24, (8-24), gratis röda dagar. Betalparkering finns också framför affärerna på Kvarntorget vid S:t Olofsgatans nordöstra ända, och också söder och öster om det stora dubbel-höghuset.

För boende inom området finns möjlighet till s.k. boendeparkering, vilket innebär att man betalar en låg avgift vardag 8-18 och parkerar gratis på helger. För att få använda boendetaxan måste bilen vara registrerad för detta hos Uppsala Kommun. Man kan betala via p-automat eller via mobiltelefon vid varje tillfälle, eller för en längre period i förväg.  För ansökan och mer information hänvisas till Uppsala kommuns hemsida.

Det är parkeringsförbud på S:t Olofsgatan, och men det är tillåtet att tillfälligt stanna bilen på gatan framför huset för i- och urlastning.

Närområdet

Inom gångavstånd finns gallerian Kvarnen med bl.a. matbutik, blomsteraffär, systembolag, apotek och restauranger. Dessutom är det nära till järnvägs- och busstationerna liksom hela centrala Uppsala, med ett rikt utbud av affärer, caféer, restauranger, museer, skolor, bibliotek och andra möjligheter för kultur- och fritidsintressen. Friskis & Svettis, Actic m.fl. anläggningar finns också i närheten. Allt du som boende behöver i din vardag för att få ett rikt och fungerande liv finns inom räckhåll.