Information

Du som inte bor eller är medlem i föreningen hittar här grundläggande information om BRF Nejlikan i Uppsala.

Som boende och medlem i vår förening kan du använda medlemsinloggningen, så kommer du att se fler kategorirubriker och mer information.

Om du ännu inte har fått användarnamn och lösenord eller har tappat bort dina koder skriver du lättast ett mejl till info@brfnejlikan.se.

Om BRF Nejlikan

Föreningens namn är BRF Nejlikan, med organisationsnummer 717600-1589.
Föreningens hus vid Sankt Olofsgatan 41 i Uppsala uppfördes år 1943. Huset är 4 våningar högt med två trappuppgångar. Det finns inga hissar.

Lägenheter

Föreningen har 20 lägenheter fördelade på
– 4 st 1 rok,
– 11 st 2 rok,
– 2 st 3 rok,
– 3 st 4 rok.

Föreningen har ett gemensamt abonnemang till alla lägenheter för bredband, kabel-TV och IP-telefoni. Föreningen producerar egen el med solceller på taket, och har därför ett gemensamt elabonnemang för inköp av el och försäljning av överskottsel. Varje lägenhet har egen elmätare, och debiteras efter förbrukning.

Föreningen anlitar Upplands Boservice för den ekonomiska förvaltningen.

Garage och parkeringar

Inom föreningen finns det varken garage eller parkeringsplatser.

Såväl boende som besökande hänvisas till parkering på de angränsande gatorna.  Botvidsgatan och Alriksgatan är avgiftsbelagda, avgift 8-24, (8-24), gratis röda dagar. P-automaten tar betalkort (inga mynt) och det går också att betala via mobiltelefon. Betalparkering finns också framför affärerna på Kvarntorget vid S:t Olofsgatans nordöstra ända, och också söder och öster om det stora dubbel-höghuset.

För boende inom området finns möjlighet till s.k. boendeparkering på gatorna, vilket innebär att man betalar endast 20 kr per vardag 8-18 och parkerar gratis på helger. Man kan också betala tex ett helt år i förväg. För att få använda boendetaxan måste bilen vara registrerad för detta. För ansökan och mer information hänvisas till Uppsala kommuns hemsida.

Närområdet

Inom gångavstånd från vår förening når du järnvägs- och busstationerna liksom hela centrala Uppsala, med ett rikt utbud av affärer, caféer, restauranger, museer, skolor, bibliotek och andra möjligheter för kultur- och fritidsintressen.

Allt du som boende behöver i din vardag för att få ett rikt och fungerande liv finns inom räckhåll.

Kontakta oss

ordf@brfnejlikan.se – om du vill nå föreningens ordförande
vicevard@brfnejlikan.se – om du har frågor av praktisk natur och husets allmänna drift
info@brfnejlikan.se – om du har allmänna frågor om föreningen